אז מה זה תחזוקה ותמיכה טכנית לאתר אינטרנט ומדוע זה חשוב כל כך?
בניית אתר אינטרנט הוא תהליך מורכב אשר בדרך כלל מתחיל באפיון, ממשיך בעיצוב ומסתיים בפיתוח האתר עצמו. רבים נוטים לחשוב שלאחר בניית האתר העבודה הטכנית הסתיימה וכעת נשאר רק ליהנות מהאתר שנבנה, אבל למען האמת, רוב אתרי האינטרנט דורשים עבודה טכנית ותחזוקה טכנית על בסיס קבוע וזה נובע מכמה סיבות:
רכיבי האתר דורשים עדכונים שוטפים מעת לעת
אתר אינטרנט מורכב ממספר "שכבות" בדרגות שונות, כל אחד מרכיבים אלו מתעדכנים מעת לעת. לפעמים שרת האחסון ידרוש עדכונים (לגרסאות מתקדמות יותר), לפעמים האתר עצמו ידרוש עדכונים (למשל, תוספים או תבניות באתר WordPress) וללא עדכונים אלו, האתר יתיישן, רכיבי האתר יפסיקו לקבל תמיכה וזה עלול להשפיע על תפקוד האתר, אבטחת האתר ועוד.
תקלות קורות!
כן כן, תקלות קורות, מייל שלא נשלח, תהליך רכישה שנתקע באמצע, הודעת שגיאה שמופיעה פתאום ועוד שלל "הפתעות" לא נעימות.
כאשר יש לצידכם איש טכני אשר דואג לתמיכה ולתחזוקה טכנית של האתר שלכם, אתם יכולים להיות רגועים כי הוא ידאג לטפל בבעיה בהקדם ויגרום לאתר שלכם לחזור לתפקודו התקין.
תמיד נחמד שיש את מי לשאול…
ספק התמיכה והתחזוקה הטכנית של האתר שלכם אמור להיות זמין עבורכם גם לשאלות שקשורות לתפעול האתר השוטף, למשל: כיצד מבצעים פעולה כלשהי, האם כדאי לבצע משהו באופן אחד או באופן אחר וכו'.
אז מדוע חשוב לתחזק את האתר באופן קבוע ולא לעדכן אותו מעת לעת?
לעיתים, לאחר שמעדכנים אתר אינטרנט לאחר זמן רב שהאתר לא היה מתוחזק, זה כבר "מאוחר יותר", הבדלי הגרסאות גדולים מדי וברגע שמבצעים עדכון רכיבי האתר עלולים "להישבר" ואז קשה מאוד להחזיר את האתר למצבו התקין. התחזוקה של האתר נועדה לשמור על האתר תקין, מעודכן ומהיר.
מדוע לשלם למתכנת מנוסה עבור תחזוקה של אתר?
כדאי מאוד שתחזוקה של אתר אינטרנט תתבצע על ידי מתכנת מנוסה שידע לבצע את עבודת התחזוקה במקצועיות וזאת מאחר שמדובר בעבודה טכנית שדורשת ניסיון רב, לא פעם האתר "קורס" בתהליכי עדכון השונים ומתכנת מנוסה ידע להחזיר את האתר למצבו התקין בהקדם האפשרי.
מה כדאי לדעת לפני שמתחילים בתחזוקת אתר אינטרנט?
פעולת ההכנה לפני שמתחילים בתחזוקה של אתר אינטרנט היא הדדית, גם מצד בעלי האתר וגם מצד ספק השירות של התחזוקה של האתר.
מבחינת בעל האתר, חשוב לבצע בדיקה מקיפה אודות הניסיון המקצועי של הספק ולוודא שהוא זמין לטפל בתקלות משביתות. חשוב לוודא שהמתכנת מכיר אתרים מהסוג שלכם, שיש לו ניסיון עם אתרים הדומים לגודל האתר שלכם, ובאופן כללי, שהאתר שלכם הוא אתגר שהוא יוכל לעמוד בו.
מצד הספק (המתכנת) שעתיד לבצע עבודות תחזוקה וטיפול בתקלות משביתות, הוא צריך לבצע הכרה מקדימה עם האתר שלכם, להבין כיצד הוא בנוי, כמה דפים יש באתר, באילו מערכות צד שלישי האתר שלכם משתמש, לוודא שהוא מכיר את שרת האחסון שהאתר שלכם משתמש בו ושיש לו פרטי גישה מתאימים על מנת לבצע תחזוקה שוטפת של האתר בצורה המיבטית ביותר.
האם חייב לאחסן את האתר אצל המתכנת שמספק תחזוקה טכנית לאתר?
התשובה היא לא. הספק (המתכנת) שיבצע תחזוקה שוטפת לאתר שלכם לא חייב לאחסן את האתר שלכם בשרתים שלו, הוא כן צריך לקבל גישה מלאה לשרת שלכם (כמו לאתר עצמו) אבל פעולות התחזוקה מבוצעות ללא קשר לשרת שבו האתר מאוחסן.
כמובן שבמידת הצורך, מרבית המתכנתים שמבצעים שירות של תמיכה ותחזוקה טכנית לאתרי אינטרנט יוכלו לספק גם שירות של אחסון לאתר ולרוב זה גם מומלץ.
כמה עולה תמיכה ותחזוקה טכנית של אתר אינטרנט?
המחיר בהחלט ישתנה מאתר לאתר, תחזוקה של אתר תדמית פשוט אינה דומה לתחזוקה של חנות אינטרנטית מורכבת.
הצעת מחיר לתחזוקה של אתר אינטרנט תינתן רק לאחר בדיקת מבנה האתר, כמות העמודים באתר, מורכבות האתר ועוד.
אז מי אני ומה הניסיון המקצועי שלי?
היי,
שמי דור בן זקן, מתכנת WEB מנוסה, בלוגר, מרצה לתכנות ובעלים של בית תוכנה.
לפני שהקמתי בית תוכנה עבדתי כראש צוות ו-CTO בחברת פרוייקטים, הובלתי פיתוחים של אתרים גדולים ומערכות WEB מורכבות ללקוחות גדולים.
לאחר שנים בתעשייה החלטתי להקים בית תוכנה שמטרתו לספק שירותי פיתוח ותחזוקה איכותיים תוך מתן שירות מקצועי ואישי.
כיום, אני מספק למרבית מלקוחותיי שירות של תמיכה ותחזוקה טכנית לאתר האינטרנט שלהם תוך הקפדה על מתן שירות ללא פשרות.